Holland Rail DE-2


Motor ombouw

Eerste stap is om de handleiding en STL files van hier te downloaden (met vriendelijke toestemming en dank aan MartinH0).
De onderdelen kunnen dan op een 3D printer worden geprint.

Tevens dienen de volgende onderdelen besteld te worden van Piko: 57520-87, 57571-36 en 57520-18

De handleiding op zich is al voldoende om aan de slag te kunnen, maar onderstaande foto’s maken het misschien nog wat duidelijker.

Bij de eerste DE2 bleek dat ik meer ‘vlees’moest overhouden, het onderstel had teveel speling. Vandaar dat ik dit keer met een fijne zaag precies langs het onderstel ben gegeaan, zodat ik een groot oppervlake overhield om het rondingsplaatje aan vast te maken.
Het is aan te raden om uitgebreid te gaan test-rijden om te kijken of de motor op de juiste afstand ligt (niet te veel, maar ook niet te weinig speling).
Ook de koppelas moet wel goed geklikt zijn, anders loopt deze eruit in de bocht…
De plakbandjes dienen trouwens alleen om het draad tijdelijk vast te zetten .
Het ijzergewicht voor de bak met motor moet smaller en iets korter gemaakt worden. De motor kan dan erop liggen als het uitstekende eilandje is afgezaagd en optioneel is opgevuld met een plaatje styreen en wat plamuur. Het gewicht voor de andere bak heb ik ietsjes korter gemaakt en twee inhammen gemaakt waar ik draden door heen kan trekken naar de decoder die er straks onder ligt.
Met een stift en wat verf kan de motor wat minder zichtbaar worden gemaakt.