Holland Rail DE-2


Kappen verbeteren

Ik wil niet de kappen hermaken door te schuren en de gehele bak opnieuw te spuiten, met de bijbehorende decals. Daarvoor is het model mij iets te grof en eigenlijk ook een beetje nostalgisch, ook al praten we over de jaren 90… Ik beperk mijzelf tot Allan vleugels van Phildie (in plaats van de gestempelde), trekogen en lampringen van FRIE en het ergste van de gietrand weghalen op de kop. Hiervoor moet er wel opnieuw geverfd worden, maar dat kan met de hand. De gietrand is dus nog wel zichtbaar (zeker op de foto), maar veel minder dan voorheen. Zeker na het weatheren..

Het begin, vooral de grote ‘vissenogen’ zijn zeer storend!

Het voorzichtig met de hand (en een klein boortje) de uitlaten wat dieper maken, zal echt een grote verbetering opleveren, nadat we straks het dak weatheren.
De lampglazen zijn met een perforatie tang uit een plastic sheet geknipt en met Kristal Klear vastgezet. De geverfde raamspijlen zien er niet uit op de foto, maar storen niet zo erg in het echt.
In de Allan vleugel horen de letters NS eigenlijk rood te zijn (of blauw in de blauwe engel), maar het lukte me niet om dat te doen zonder er overal een rode waas overheen te brengen.