Holland Rail DE-2


Verlichting en Electronica

Elke bak heeft zijn eigen decoder, de motorbak een ESU LOPI4, de andere bak een DIY ‘Paco’ functie decoder. De verlichting is veranderd in LED’s, de interieur verlichting is een LED strip.

Net als de Lima mat’46, is er een elektrische verbinding tussen de twee bakken via magneetjes. Elke bak heeft zijn eigen decoder.

De boven verlichting is aangepast door een rode led en een witte led die even ondergedomepeld is in Tamiya X-26 om een warm witte gloed te krijgen. De gemeenschappelijke weerstand is 3k9 om het licht niet te fel te maken, later blijkt dat er toch nog gedimt moet worden… Het Geheel wordt nog wel bedekt door zwart isolatietape om lichtlekkage tegen te gaan.
De lichtgeleiding onder is weggehaald. In plaats daarvan zijn de onderste fronseinen gemaakt van SMD ledjes met elk een 10k SMD weerstand. De 10k weerstand is hoog, maar voorkomt dat het schijnwerpers worden…
De LED strip heeft nog een extra weerstand van 3k3, er hoeft echt maar heel weinig stroom te lopen. Uiteindelijk willen we het interieur verlichten, niet de gehele treinbaan.
De motorbak heeft een kleinere ledstrip, we hoeven niet de motor en onderstel te verlichten.