Lima 1200


Naast een ongemodificeerde Lima 1220…
En van voren, toch wel een verbetering!

Met de kleinere RF400CA motor was ik toch wel benieuwd of er wat van de trekkracht overbleef. In eerste instantie leek dat tegen te vallen. Met 7 wagonnen kwam de 1224 moeilijk door een R3 bocht en met veel gepiep.
De wielflenzen waren al afgedraaid zodat ik er geen pizza’s meer mee kon snijden. De wielafstand had ik gezet op 14.3 mm. Nadat deze op 14.1 mm. waren gezet was het gepiep over en bleek de loc flink te slippen. Nieuwe Marklin slipbandjes erop en het probleem was opgelost. Ik had ook al eerder loodplakjes op de motor draaistel bevestigd.

Ik kwam er ook achter dat de kap als een klankkast diende, een stukje schuimrubber en het enige geluid komt nog van de tandwielen. En dat geluid wordt ruim overgestemd door de wagonnen…

De lok heeft nogal wat bedrading en de SMD led’s zijn gelijmd op de kap. De volgende lok krjgt een printplaat! Ik heb er voor gekozen om elke kant een eigen functiedecoder te geven zodat ook een rangeersein en gevaarsein te selecteren zijn. De motor wordt aangestuurd door een lokpilot v4.0, een basic decoder regelt de motor niet goed. Maar kruipen kan nu ook!